filmen


citater


presse filmen


presse bogen


stillbilleder


trailer


kontaktMorten Henriksens:
Bag Blixens maske har været længe undervejs. Faktisk lavede jeg de første optagelser i 2004. Det har været en svær film at komme rundt om. Ikke kun af økonomiske grunde, også fordi det er min mest personlige film. Det var svært at få afstand til stoffet. I lange periode måtte jeg lade filmen ligge og modne på en hylde. Men det var nødvendigt for mig at lave den.

Grunden til at det har været mig så magtpåliggende, er dels at jeg synes denne historie med Karen Blixen og min far, Aage Henriksen, er noget af det mærkeligst i dansk kulturliv, dels at jeg selv har en aktie i historien. Ja, hele vores familie er på en måde påvirket af min fars forhold til Blixen. Jeg ønskede derfor at opnå den afstand til begivenhederne, som det giver at lave en film om det.

I lang tid var min far imod det. Til sidst indvilligede han dog i at medvirke, men selv under optagelserne protesterede han. For kort tid siden kunne jeg så vise ham den næsten færdige film. Nu er han næsten 90 og meget gammel og tavs på en helt anden måde, end jeg før har kendt ham. Han sad stille og kiggede, mens filmen spillede. Da den var slut sagde han:
- Det virker spændende.
- Vi har lavet nogle rekonstruktioner af dig og Karen Blixen, sagde jeg. Kan du leve med dem?
- Det virker ikke usandt, sagde han. Mere sagde han ikke.
No Exit Production | Med støtte fra Det Danske Filminstitut og Danmarks Radio | Instrueret af Morten Henriksen
bagblixensmaske@gmail.com | No Exit Production | Gl. Strandvej 53 3050 Humlebæk | +45 3526 1900